Okrogla obletnica turnirja ForEVER Fastpitch

Letos je hrvaški klub Princ na Jarunu organiziral že 10. ForEVER Fastpitch turnir. Tokrat so sodelovale le 4 ekipe, vendar je bil turnir vseeno izpeljan na visokem nivoju, domačini pa kot vedno izredno prijazni in gostoljubni.
Tudi letos so na turnirju sodelovale slovenske igralke. Tokrat sicer močno okrnjena zasedba, vendar so kljub temu izkoristile priložnost za igranje fastpitcha. Par izkušenim igralkam, ki jih vodi predvsem ljubezen do igre in želja po igranju tudi hitre različice softballa, so se tokrat pridružili tudi tiste, ki se v tej različici pred tem še niso preizkusile.
 18222027_1303349439733642_3009446299232249229_n
Slovenkam so se tekom turnirja do popolne ekipe pridružile igralke iz domačega Princa, Hrvaške juniorske reprezentance ter tudi francoska igralka. Najprej so se pomerile proti bolgarski ekipi Angels. Zelo tesna tekma, kjer je bil rezultat po sedmi menjavi izenačen, 6:6. V dodatni menjavi Slovenkam ni uspelo doseči točke, so pa dodaten napad izkoristile Bolgarke in tako našim igralkam preprečile prvo zmago. Sledila je tekma proti najmlajši ekipi, hrvaški juniorski reprezentanci. Punce so tokrat pokazale močan napad, zasluženo osvajale in tudi kradle baze, izkoristile napake nasprotne ekipe ter tako zabeležile visoko zmago. Po kratkem odmoru za počitek in kosilo je sledila še tekma proti domačinkam. Tokrat napad proti eni najboljših, če ne najboljši metalki turnirja, ni stekel in dekleta so morala priznati premoč izkušenejši ekipi Princ.
 20170429_194341
Naslednji dan so sledile tekme za končno razvrstitev. Najprej sta se za vstop v finale pomerili ekipi Angels in Princ. Z zmago si je Princ zagotovil nastop v finalu, Bolgarke pa so morale počakati na zmagovalca tekme HSS:Slovenia. Tokrat je juniorska reprezentanca poslušala odigrati bolj taktično in je bila tekma tako zelo napeta. Vendar so naše igralke vseeno odigrale par lepih akcij, imele super udarce in tako zasluženo zabeležile še drugo zmago in si s tem zagotovile 3. mesto. Nato je sledila tekma za nastop v finalu. Zopet so nasproti stale igralke iz Bolgarije. Tekma je bila do 4. menjave zelo izenačena. Slovenkam je sicer večkrat uspelo osvojiti baze, vendar jim točke ni uspelo doseči. Kanček nezbranosti in utrujenost pa je v 5. in 6. menjavi izkoristila nasprotna ekipa ter si s tem zagotovila nastop v finalu. Na finalnem obračunu pa so nato Bolgarke morale premoč priznati domači ekipi Princ, ki je tokrat brez večjih težav osvojila turnir.
Končni vrstni red:
1. Princ (CRO)
2. Angels (BGR)
3. Slovenia
4. HSS (CRO)
 18268398_1303348826400370_2002635603420357760_n
Vse igralke so pokazale veliko mero požrtvovalnosti, dobrih akcij, udarcev ter pripravljenost na sodelovanje. Najlepše pa se zahvaljujemo vsem, ki so našim igralkam omogočili obisk turnirja. Zavodu 364 za kritje prijavnine, Matinotu za posojo avtomobila, BSK Ljubljana, da je omogočil svojim igralkam, da so se prvič srečale s fastpitchom. Seveda pa gre zahvala tudi ekipi Princ za vabilo in pomoč pri igralkah. Paula, Keti, Lucija, Lori, Lara, Rita, Kora, Dorotea, Iva, Mia hvala, da ste bile pripravljene igrat za nas, brez vas naš nastop ne bi bil mogoč.
 unnamed
Za nami je tako zopet en super softball vikend, katerega se vedno radi udeležimo. Čestitamo pa predvsem Silviji, Sofiji in Urši za uspešen fastpitch krst:)
Več slik in rezultate lahko najdete tu.