Uspešen zaključek fastpitch sezone

Še zadnjič to sezono so dekleta oblekla modro-bele drese in se podala na zagrebški tenisit, kjer so zastopale barve Slovenije. Tradicionalni fastpitch turnir, s posrečenim imenom ob koncu sezone – Ball Game, je bil na sporedu že šestič. Tokrat je bila konkurenca zelo močna, saj je nastopilo kar osem ekip iz šestih držav. Slovenke so začele zelo dobro, saj so bile z zmago nad hrvaško juniorsko reprezentanco korak bližje uvrstitvi med najboljše štiri. Sledila je tekma proti favorizirani italijanski ekipi, katero so sestavljale tudi predstavnice italijanske reprezentance, ki je letos nastopila na svetovnem prvenstvu v Kanadi. Zmaga je bila pričakovano zabeležena v prid zahodnim sosedam. Močno deževje in strele so prekinile zadnjo tekmo rednega proti ekipi Athletics iz Bolgarije. Zvečer je tako sledilo le še skupno druženje v klubskih prostorih.

kolaz3

V nedeljo so dekleta odigrala manjkajočo tekmo rednega dela in si z zmago zagotovile mesto med najboljšimi štirimi. Sledila je tekma za napredovanje. Z odločnim prvim napadom so dekleta povedla, vodstvo pa jim je uspelo obdržati vse do zadnje menjave. Nekaj napak in dober udarec mlade perspektivne igralke iz bolgarske ekipe Angels, je bilo dovolj, da so se morale na koncu zadovoljiti s 4. mestom. Bolgarke so nato klonile proti PV Praha in končale na 3. mestu. V finalnem obračunu so se, z zmago nad Čehinjami, naslova veselile Italijanke.
Končni vrsti red:
  1. Thunders (ITA)
  2. PV Praha (CZE)
  3. Angels (BUL)
  4. Slovenia
  5. Athletics (BUL)
  6. Princ Zagreb (CRO)
  7. Challengers (SUI)
  8. HSS (CRO)
Slovenijo so zastopale: Tina P., Andreja L., Urša P., Gabi H., Bernarda B., Maša L., Kristina P., Tina T., Savina G., Ajda L.
nova

Foto: Vini

Še en lušten turnir v organizaciji softball kluba Princ. Dobri udarci, nove izkušnje, poznanstva, pridobljeno nekaj novega znanja ali vsaj spoznanje na čem je potrebno delati v prihodnosti.
Sedaj je na vrsti zimski počitek, čas za razmislek ter predvsem čim več novih dogodivščin!