Dež preprečil najboljšo uvrstitev na Torneo del Porco

Vsako leto se konec septembra oz. v začetku oktobra v Italiji v Castions delle Mura zbere več kot 250 softball navdušencev, ki se v sproščenem vzdušju borijo za naslov najboljšega na “Pujskovem turnirju”. Tokrat so se ga že tretje leto udeležile tudi Fastpitchke.
Prvi avto se je odpravil iz Ljubljane že v zgodnjih jutranjih urah, saj so jo mahnili še na Kras na trgatev. Drugi avto je odrinil ob malce bolj humani uri, saj je bila prva tekma na sporedu šele ob enih. Nekaj lepih udarcev, predvsem pa veliko boljši “pitching”, je slovensko ekipo pripeljal do prve zmage. Iz tira jih ni vrglo niti nenehno pritoževanje in nerganje nasprotnega trenerja. Z odločitvijo, da do drugega leta se pa sigurno nekdo nauči italijansko, so se podali v drugo tekmo. Suveren začetek, s kar nekaj udarci čez ograjo, je ekipi vlil še dodaten zagon. Naj omenimo tudi, da sta dve žogici čez ograjo poslali predstavnici “nežnejšega” spola. Skupaj pa je bilo kar 5 homerunov (Grega 2, Andraž 1, Savina 1, Tjaša 1). Lepe akcije, zopet odličen pitching in še druga zmaga.
FPke_Porky2016_2

Fastpitchke + ostali softball navdušenci 🙂

Po zaključenem rednem delu se je obetala pestra nedelja, z možnostjo napredovanja do finala. Ob zaključku druge tekme so se vsi radi spominjali svojih dobrih potez in si privoščili zasluženo pivo. Po pestrem družabnem večeru pa je ekipo v novo jutro prebudil zvok dežnih kapelj. Po nekaj urnem čakanju ali bo dež le prenehal, so bili organizatorji primorani turnir prekiniti oz. odpovedati. Malce razočarani, saj je bila želja po najboljši uvrstitvi velika, so se že dopoldan odpravili nazaj proti Ljubljani.
Kljub vsemu je ekipa zelo uživala. Super atmosfera, spodbujanje, sproščenost in športen duh je bil več kot dovolj, da bo ta turnir vsem udeleženim ostal v spominu še kar nekaj časa.