Slovenca pomagala ekipi H2O do naslova evropskega prvaka

Te dni se je v avstrijskem mestecu Wiener Neustadt odvijal ESCCS – European Super Cup Coed Slowpitch, ki so ga gostili domači Diving Ducks. Turnir se je odvijal na dveh igriščih, na njem pa je sodelovalo kar 14 ekip iz Češke, Nemčije, Velike Britanije, Bolgarije, Belgije, Irske in Avstrije. Letos na prvenstvu Slovenije sicer ni zastopala nobena ekipa, vseeno pa smo imeli tam tudi slovenske predstavnike. Med sodniško ekipo, nad katero je bdel James O’Farrel, je bil tudi edini slovenski sodnik z mednarodno licenco, Tomo Žezlina. Poleg njega pa je bilo na igrišču mogoče zaslediti še dva znana obraza. Brat in sestra, Andraž in Tjaša Škabar, ki sicer igrata za Lisičke, sta se letos priključila ekipi iz Velike Britanije, H2O.

Že prvi dan se je ekipa H2O pomerila z zmagovalci turnirja izpred dveh let in nosilci naslova evropskih prvakov, ekipo Travellers iz Nemčije. Suverena zmaga z rezultatom 19:4, je bila dobra napoved za naprej. Andraž (with a lot of struggle his teammates manage to pronounce his name and only one player is still calling him Mali) in Tjaša (after a lot of effort put into pronouncing her name, the team finally gave up simply calls her TJ or T) sta z ekipo dobro začela in v predtekmovanju so zasedli drugo mesto v svoji skupini in se tako uvrstili med 6 najboljših ekip.

andraz

Nadaljevali so v stilu in se uvrstili na prvo mesto v skupini za nadaljevanje in si s tem že zagotovili medaljo. Tekma za takojšnji vstop v finale je bila zaradi dežja prestavljena na soboto dopoldan. London Chromies so bili po porazu v petek tokrat bolj razigrani in si zagotovili mesto v finalu. H2O pa se je morala še enkrat pomeriti s takrat še aktualnimi evropskimi prvaki, ekipo UCE Travellers. Tokrat igralcem iz Nemčije ni uspelo premagati okrepljene ekipe H2O in zadovoljiti so se morali z bronasto medaljo.

tjasa

Prvih šest menjav finalnega obračuna je kazalo, da bo brez večjega napora zmagala ekipa H2O. Vendar se je v zadnji menjavi ekipa Chromies prebudila in se z enajstimi točkami približala na samo eno točko zaostanka, kar pa še vedno ni bilo dovolj za zmago. Novi evropski prvaki so tako postali H2O.

D30A5563

Seveda sta pri sami zmagi veliko prispevala tudi slovenska predstavnika, saj je Andraž od danih 203 točk ekipe, prispeval kar 22 točk, imel je 25 udarcev, od tega 3 za dve bazi ter 8 home-runov. Tjaša je prispevala 14 točk in 10 udarcev. Čestitamo vsem dobitnikom medalj, še posebej pa slovenskima predstavnikoma, ki sta tako povečala svojo zbirko medalj z največjih tekmovanj še z drugo zlato medaljo po letu 2012, ko sta prav tako zlato medaljo osvojila z domačo ekipo Lisičke.

D30A5550

 

Končni vrstni red:

1. H2O (GBR)
2. London Chromies (GBR)
3. UCE Travellers (GER)
4. DNAce (CZE)
5. Mannheim (GER)
6. Sparks Mlade Buky (CZE)
7. Triple Play (GER)
8. Linz (AUT)
9. Wr. Neustadt Chucks (AUT)
10. TNT (IRL)
11. Oddsox (IRL)
12. Akademics Sofia (BUL)
13. Afterburners (BEL)
14. Titans BSC (BEL)

 

Tekst: Matej in Gabi
Foto: Matej Mrevlje (več slik si lahko pogledate tukaj)