Softball/Baseball na Majskih igrah

Majske igre so ena največjih, če ne kar največja študentska prireditev pri nas, ki že vse od leta 1983 skrbi za popestritev majskega dogajanja. V treh tednih, kolikor ponavadi dogodek traja, se širom po Ljubljani zvrstijo različni kulturni, športni in zabavni dogodki. Letos sta se prvič študentom predstavila tudi softball in baseball. Uradno je potekalo tekmovanje v hitrosti meta žogice, seveda pa so se študentje lahko preizkusili tudi v drugih aspektih igre. Največji izziv pa jim je seveda predstavljalo odbijanje žogic iz pitching mašine.

kolaz_ostalo

Tekmovanja v metu žogice se je udeležilo kar nekaj študentov. Tekmovali so v parih na izločanje in sicer v moški in ženski kategoriji. Pri fantih je zmagal Žan, ki je žogico zalučal s hitrostjo 115 km/h. V ženski kategoriji pa je zmaga pripadla Urški.

kolaz_zmagovalci
Ob tej priložnosti se je svetu prvič predstavil tudi SCOUTEE, prvi pametni radar za merjenje hitrosti v športu. Ekipa Scoutee je zmagovalcema za nagrado podarila majčko Life’s a pitch. Prvi trije v vsaki kategoriji pa so od Softball Akademije 364 prejeli softball žogo kot spodbudo in opomnik, da so v naših krogih vedno dobrodošli.
Nekaj utrinkov z dogodka si lahko ogledate v galeriji.  
Foto: Damjan Cilenšek (Vini:)