Tokrat na vrhu Etno Fletno

V nedeljo se je na Trati (Škofja Loka) odvijal drugi letošnji  dvoranski softball COED slowpitch turnir za državno prvenstvo, na katerem se je tokrat pomerilo kar osem  ekip. Slavila je ekipa Etno Fletno, ki je v finalu premagala ekipo Ježice. Na tretjem mestu so pristale Lisičke.

Na sporedu je bilo kar dvajset tekem, vsaka ekipa pa je odigrala vsaj štiri. Igra se v zimski sezoni, ko nam vreme ne dopušča igranja na prostem in smo se primorani preseliti v dvorano, primerno prilagodi. Dvoranska pravila, kjer se igra na čas, so tako kot nalašč za piljenje pred sezono, saj vsak igralec dobi maksimalno število možnosti odbijanja ter maksimalno število žog v obrambi. Predvsem je poudarek na potrpežljivosti, sposobnosti odločanja, hitrosti. Pravila vnesejo kar nekaj svežine in predvsem softball dinamike. Drugačno igralno okolje (manjše igrišče, “pinball” efekt) lahko izkoristimo za poudarek določenih aspektov igre, kar igralcem še kako prav pride med tistim bolj resnim delom sezone, zunanjimi turnirji/tekmami.

Da je čas med tekmami hitreje minil, so tudi tokrat poskrbele “Mesarke”, ki so pripravile pester spremljevalni program. Igralci in obiskovalci so prosti čas tako lahko izkoristi tudi za druge aktivnosti. Na voljo so bile družabne igre, lahko so preizkusili svojo srečo v igri 50-50, pripravile pa so tudi prvi “Pobeg iz garderobe”. Srečni dobitnik igre 50-50 je bil tokrat Andrej Mrevlje, ki pa je svoj delež namenil puncam, ki se mu za izkazano gesto najlepše zahvaljujejo. S prostovoljnimi prispevki, tako kot sedaj že na parih prireditvah, ki so jih organizirale, zbirajo sredstva za nastop na letošnjem klubskem evropskem fastpitch prvenstvu na Češkem.
 IMG_9186
Končna razvrstitev II. dvoranskega COED slowpitch turnirja sezone:
  1. Etno Fletno
  2. Ježica
  3. Lisičke
  4. Race
  5. Ježica Kadeti
  6. Zajčki
  7. Mesarji
  8. Lisjaki

COED kolaz_13 marec

 

Individualne nagrade:

MVP (M): Grega Valančič (Lisičke)
MVP (Ž): Maša Logar (Ježica)
Best Rookie (M): Klemen Medved (Ježica Kadeti)
Best Rookie (Ž): Jerica Mraz (Lisičke)

Če vam tokrat ni uspelo “pobegniti iz garderobe”, pa lahko poskusite na zadnjem dvoranskem turnirju, ki bo na sporedu 3. aprila. Se vidimo.