Popoln začetek sezone

Staranzano, 19. – 20.3.2016

Sonce. Ležimo na mehki travi, gledam modro nebo, veter v laseh, galebi preletavajo in ATTENTI !!! softball žoga z neba…uf, ne, nisem na morju.

Ravnokar je ”enkrat lahko ugibaš kdo” dobila foul ball  nevarno blizu, khm, kolka in ”enkrat lahko ugibaš kdo” se na to ni pravilno odzval. Po prvih dveh odigranih tekmah sezone na turnirju v Staranzanu, Fastpitchke izležavamo za tribuno igrišča in ugotavljamo, da tako zgodaj v sezoni še nihče od nas ni igral tekme zunaj. Vsaj ena dobra stran globalnega segrevanja.

DCIM100GOPROG0020823.

Fastpitchke

V bistvu nam gre zelo dobro. Prvi pitcher »Diego«, je bil sicer kar velik izziv, ampak obramba je pa pravi China Zid, vse podela. Po menjavi pitcherja smo začeli tudi odbijati in tako iztržili remi (4:4). Kaj pa zdaj? A se ne igra še enega inninga? Ne? Kako pa potem točkujejo? Aja, samo 4 ekipe smo, tako ali tako smo vsi v FinalFour-u jutri, toliko bolje:) Druga tekma, proti Racam (kakršnakoli podobnost imena z ekipo Race iz Slovenije je zgolj naključna), je bila za večino lažja, z ”ne bom izdala imena” pa sva imela wild pitch trening, na katerega Race niso našle učinkovite proti-taktike. Z dobro simulirano napako obrambe smo naivneža celo ujeli v run down-u med 3. in domačo. Končno se je naša menedžerka odločila, da je za danes dovolj treninga, če želi, da bo jutri še kaj od mene in je naprej sama odmetala za končni rezultat 7:8 za naše.

Po neljubem incidentu smo si našli varnejši kotiček za počitek in čakanje na zadnjo tekmo dneva, ob 17.15, proti ekipi Panthers. Naša najbolj zaposlena člana sta se počasi odpravila proti domu, medtem ko je ekipni analitik ugotovil, da bomo Panterje 100% premagali, saj so izgubili proti Racam, ki smo jih mi premagali, torej bomo po današnjem dnevu 1. in jutri igramo s 4. (to bodo Race) in smo torej že v finalu, hura!

Aha, ja, seveda. Skoraj tako je tudi bilo. Samo, da nismo zmagali. Pa ne, da bi slabo igrali, sploh ne, dobro smo igrali tako v obrambi kot v napadu. Pač, se ni izšlo. Nekdo je vmes ugotovil tudi, da v nedeljo 1. in 4. uvrščeni igrajo ob 9h, 2. in 3. uvrščeni pa ob 11h. Hmmmmm. Med tekmo je skupaj s soncem padla tudi temperatura in utrujene mišice so vedno manj ubogale. Po pravici povedano sem bila že pošteno utrujena in se tekme bolj malo spomnim, sanjarila sem o toplem tušu in še toplejši spalki. Skratka, rezultat 7:8 nam je prinesel 3.mesto v nadaljevanju turnirja in, kakšno naključje, prvo tekmo naslednji dan šele ob 11h. Odlično, lahko se bomo naspali in spočili.

DCIM100GOPROGOPR0837.

Mumija

Tudi drugi dan nam je postregel s soncem in idealnimi igralnimi temperaturami, kar je znatno pripomoglo k lažjemu zagonu bolečih mišic. Ja, nismo še v pravi igralni kondiciji, ampak vreme je pa idealno, boljšega si ne bi mogli želeti. Prvo tekmo proti All Starsom, ki tokrat niso imeli ”problematičnega” pitcherja, smo dobili z rezultatom 6:8, bravo pitcherji, bravo obramba, ki nam je med drugim postregla z zelo lepo odigranim double-play-em, in bravo batting, poleg običajnih mojstrov, se je tokrat odprlo tudi ostalim in ”pike” so se kar vrstile. Super priprava na finale!

Tega čakamo na travi, vsak po svoje in vsi skupaj – jaz ugotavljam, da nisem edina, ki sanjari o morju, nekateri spoznavajo užitke raztezanja in valjčkanja, drugi skrbijo, da se hrana ne pokvari, tretji na tribuni navijajo za naša posojena igralca, ki v tekmi za 3. mesto igrata za ekipo All Stars.

Tako dočakamo zadnje ogrevanje pred finalom. Po ”posebnem” prilagojenem programu. Hvala coach. Sledi pozdrav in gremo skupaj, Dajmo, stisnemo še tole, odločno na battingu, trdno v obrambi in uživajmo. FAST pitchke! Zelo izenačeni smo, obe ekipi imata lepe udarce in obračata inninge po doseženih 4 točkah (omejitev 4 točke na inning), uživancija na polno. Dobro, da smo našega pitcherja posodili prejšnji ekipi, da se je dobro ogrel. Šele v predzadnjem inningu uspemo povesti za 1 točko, sledi menjava pitcherja, da jim zamajemo sistem. Ravno v pravem trenutku, do konca tekme razliko samo še povečamo in s končnim rezultatom 8:9 taljanosom izpred nosa odnesemo,…salamo.

DCIM100GOPROGOPR0861.

Salama za 1. mesto:)

Končni vtis z mojega prvega turnirja z ekipo Fastpitchke: I want some more 🙂

Končna razvrstitev turnirja:

  1. Fastpitchke
  2. Panthers
  3. All Stars
  4. Ducks

 

Prispevala: Polona Pengal