Fastpitchke 7. v Enjoy IT ligi

Tudi letošnja pomlad in poletje sta v Sloveniji med drugim minila v znamenju fastpitcha. Poleg intenzivnih priprav in treningov ženske reprezentance ter udeležbe na evropskem prvenstvu na Nizozemskem, se je pod vodstvom Savine Goličnik ponovno zbrala tudi CO-ED fastpitch ekipa Fastpitchke in se udeležila tekmovanj v italijanski Enjoy IT ligi. Žensko fastpitch reprezentanco pa v prispevku namenoma omenjamo, saj je se je kar nekaj deklet odločilo, da se letos priključi tudi ekipi Fastpitchke in na ta način pridobi dragocene tekmovalne izkušnje.

A posvetimo se sedaj raje Fastpitchkam. Italijanska Enjoy IT liga je bila letos nekoliko prenovljena in namesto dveh skupin, so se vsa tekmovanja odvijala v eni skupini, kjer je nastopalo 12 ekip, pri čemer so bile letos Fastpitchke tudi edina ekipa, ki je v ligi zastopala Slovenijo. Stari znanci in nekaj novih obrazov so od konca aprila do sredine julija enkrat (včasih tudi večkrat) tedensko potovali čez zahodno mejo in se praviloma v večernih tekmah, ki potekajo pod reflektorji, postavili po robu svojim nasprotnikom.

kolaz_FPke

Letošnjo sezono so med drugim zaznamovale tudi vremenske nevšečnosti, saj je bilo predvsem v prvem delu sezone veliko tekem (včasih dobesedno v zadnjih trenutkih) odpovedanih zaradi dežja, kar je pomenilo. da je bilo veliko tekem potrebno odigrati naknadno.

Fastpitchke so prava CO-ED fastpitch softball ekipa, za katero je značilno, da ima na igrišču vedno vsaj 4 ali 5 deklet, letos pa je bil poudarek prav na tem, da so pri igranju imela prednost dekleta, ki so se pripravljala na nastop na evropskem prvenstvu. Ekipo krasi ljubezen do športa, fair play, ekipni duh in predvsem tesne prijateljske vezi med igralci in igralkami. Lepo je tekme zmagovati, a ne za vsako ceno, zato so tudi porazi ob dobri igri lahko predvsem izkušnja in spodbuda za naprej.

Fastpitchke so ligo zaključile na 7. mestu, vendar se s tem njihova aktivnost za letos ne zaključi. Že ta vikend namreč potujejo v Italijo, kjer bo 26. in 27. septembra potekal t.i. Torneo del Porco, oziroma Pujskov turnir po domače. Na turnirju bo sodelovalo 24 ekip, Fastpitchke pa bodo edina »gostujoča« ekipa, in bo seveda zastopala barve Slovenije. Med sodelujočimi ekipami, bo tudi nekaj takih, ki so sodelovale v Enjoy it ligi in Fastpitchke bodo tako imele priložnost, da se morebiti oddolžijo za kakšen poraz iz ligaškega dela tekmovanja. Že takoj v soboto Fastpitchke čakajo tri zaporedne tekme proti ekipam Nutrie, Ducks in Manigoldi, glede na izzid teh tekem pa sledijo tekme za razvrstitve po končnih mestih. Verjamemo, da ekipo čaka znova pester, naporen, a hkrati tudi zabaven športni vikend.

Besedilo: Matej Mrevlje