Bronasta medalja za Princ in našo reprezentantko

Pred dnevi se je z EP v Bolgariji, z bronasto medaljo, vrnila zagrebška ekipa Princ za katero igra tudi naša reprezentantka Ajda Lampe. Spodaj si lahko preberete nekaj več o tem kako je samo prvenstvo doživljala Ajda.

11900051_869208333147757_8611094158346543557_n

 

Med 18. in 22. avgustom je v Dupnici v Bolgariji potekal Evropski pokal B skupine v ženskem fastpitchu (European cup women B), ki smo se ga udeležile tudi igralke softball kluba Princ iz Zagreba. Približno dva tedna pred začetkom prvenstva smo začele z aktivnimi pripravami v Zagrebu, kjer smo izpopolnjevale predvsem svojo obrambno igro ter odbijanje. V času priprav se je zgodilo kar nekaj nepredvidenih dogodkov, zaradi katerih smo še v soboto pred odhodom iskali 9. igralko.

Tako smo se 16. avgusta zvečer, z manjšo zamudo zaradi počene gume kombija, brez rezervnih igralk odpravile v Bolgarijo. Prvenstvo smo začele z namenom odigrati po najboljših močeh, vendar brez kakršnih koli pričakovanj. V ponedeljek 17. avgusta smo odigrale zanimivo in napeto pripravljalno tekmo s poljsko ekipo Warsaw Diamonds, ki smo jo po dodatnem inningu izgubile za točko. Že dan kasneje smo proti isti ekipi odigrale prvo uradno tekmo prvenstva in zmagale z rezultatom 3:0. Pred otvoritveno slovesnostjo smo odigrale še proti ekipi Sant Boi iz Španije, proti kateri smo tesno izgubile z rezultatom 6:4. V naslednjih dveh dneh smo premagale še Dansko ekipo Stenløse (15:0) in Bolgarsko ekipo Babes (7:5) ter izgubile proti ekipi Les Comanches iz Francije (9:5). Redni del tekmovanja smo tako zaključile na tretjem mestu, kar je pomenilo, da smo se uvrstile med najboljše 4.
Šele takrat smo zares začele verjeti, da kljub pomanjkanju igralk ter dejstvu, da je v desnem outfieldu igrala skoraj popolna novinka, s požrtvovalnostjo in vero vase dosežemo marsikaj. V četrtek smo v tekmi za uvrstitev med najboljše tri prepričljivo premagale ekipo Babes z rezultatom 9:4 in si tako zagotovile medaljo. Naslednji dan nas je čakala tekma proti ekipi Sant Boi, ki je dan prej presenetljivo izgubila proti Les Comanches z veliko razliko 11:0 po petih inningih. Tekmo smo začele optimistično, vendar nam napad ni stekel, zato smo tekmo po šestih inningih izgubile z rezultatom 7:0. Kljub bolečemu porazu je bil turnir za nas velik uspeh, saj je ekipa Princa prvič po desetih letih osvojila medaljo na evropskem pokalu, za večino igralk pa je bila to prva medalja na članskem evropskem tekmovanju v fastpitchu.
V finalu smo gledali zelo napeto in izenačeno tekmo med Les Comanches in Sant Boi. Do konca sedmega inninga je bila izenačena z rezultatom 2:2, nato pa je v zadnjem delu 7. inninga igralka Les Comanches žogo udarila preko ograje in s tem svoji ekipi priborila zlato medaljo ter prihodnje leto nastop v Evropskem pokalu A skupine (European Premier cup women), kjer bodo imele priložnost tekmovati proti najboljšim ekipam iz Evrope in pridobiti veliko novih izkušenj.
 Več slik si lahko ogledate na tej povezavi.