European Softball Slow Pitch League (ESSL)

Zametki ESSL (European Softball Slow Pitch League) so se pričeli že pred nekaj leti, ko se je ena najboljših evropskih ekip v slowpitchu Coyotes iz Avstrije udeležila Mednarodnega turnirja v Ljubljani. Septembra 2013, sta Darja Grimšič iz Slovenije in Marc Stein iz Avstrije postavila temelje nove lige z velikimi ambicijami po igranju vrhunskega slowpitcha, primerljivega s tistim, ki se igra v ZDA.  Liga je dobila svojo končno podobo s pristopom ameriške ekipe Guzzlers, katero je vodil Drew Chesser (CoCo). Vdstvo lige sestavljajo :  Marc – predsednik, Darja – podpredsednica in CoCo – podpredsednik in športni direktor.

Slika

Liga je s tekmovanji začela maja 2014, sodelovalo je 6 ekip, ki so konec sezone dosegla tako uvrstitev:  Guzzlers (Nemčija/ZDA), Coyotes (Avstrija/Dominikanska republika), Grizzlies (Avstrija), ter 3 ekipe iz Slovenije Buldogi, Dream team in Stalions.

Slika DT

Letos se je liga razširila na osem ekip.  Prvi letošnji turnir se je igral 16. in 17. maja v Reutlingenu, v Nemčiji. Ekipa Dream team je z nekaj ključnimi ojačitvami v igralskem kadru zasedla odlično 3. mesto, takoj za obema ameriškima ekipama. Druga slovenska ekipa Buldogi je zasedla solidno 6. mesto.

Vrstni red ekip v ESSL po prvem turnirju je Reutlingenu (16./17. maj):

lestvica

Naslednji turnir lige ESSL bo 6. in 7. junija v Ljubljani!

Turnirji v letu 2015:
SLOVENIJA, Ljubljana : 6./7. junij
ŠVICA, Bern: 11./12. julij
AVSTRIJA, Lichtenberg: 22./23. avgust

Finale & Super Cup
SLOVENIJA, Ljubljana: 19./20. september

Več o ligi si lahko preberete na spletni strani www.softballeurope.com.

Prispeval: Matjaž Rogelj