Balkansko prvenstvo v Sofiji

Konec meseca aprila sta se  slovenska ženska softball fastpitch reprezentanca in slovenska baseball  izbrana vrsta udeležili prvega Balkanskega prvenstva, ki je potekal v bolgarski prestolnici.
2
V konkurenci ekip iz Bolgarije, Grčije in Srbije je slovenska fastpitch izbrana vrsta dosegla četrto mesto in nabrala nekaj dragocenih izkušenj za tekme, ki sledijo v prihodnjih tednih in vse do julijskega evropskega prvenstva na Nizozemskem. Dekleta so pokazala voljo po igranju in željo po dokazovanju ter se veselila tako individualnega kot ekipnega napredka. Kljub dolgi vožnji je na avtobusu vladalo dobro vzdušje, na igrišču pa boj za dober udarec in ulovljeno žogo. Dekleta so si v prostem času ogledala tudi tekme moške baseball reprezentance, ki je prav tako odpotovala v Sofijo in osvojila četrto mesto. Zadnji dan tekmovanj pa so na tekmah slowpitcha fantje in dekleta združili moči ter proti ekipam iz Bolgarije, Romunije, Srbije in Grčije osvojili četrto mesto.
1
Veselimo se naslednjega tekmovanja za naziv najboljšega na Balkanu, a naše misli so že usmerjene na naslednji uspešno opravljen etapni cilj – Forever Fastpitch turnir, ki bo potekal 2. in 3. maja v Zagrebu. Vabljeni seveda vsi navijači, podpora s tribun je vselej dobrodošla! 🙂
O balkanskem prvenstvu so se razpisali tudi v Slovenskih novicah…
20150505_140424 (2)
Prispevala: Tina Uršič