Zlata sredina na Torneo del Porco

S turnirjem Torneo del Porco, ki se je zadnji vikend v septembru odvijal v Italiji, se je zaključila letošnja sezona za Fastpitchke, COED fastpitch softball ekipo, ki je nastala pod taktirko Savine Goličnik. Na turnirju, katerega se je, na povabilo organizatorjev, udeležilo 22 ekip, so bile Faspitchke edina ekipa, ki je zastopala Slovenijo in so s tremi porazi in dvema zmagama na turnirju zasedle končno 11. mesto.

fastp

Fastpitchke so na turnirju nastopile z bolj ali manj preverjeno postavo, ki se je v letošnjem letu, prav tako v Italiji, udeleževala tekmovanj amaterske lige fastpicth softballa. Kot novost oziroma okrepitev v postavi pa je nastopila 21-letna Bolgarka Nikoleta Konova, ki je trenutno na študijski izmenjavi v Sloveniji, sicer pa igra fastpitch softball za BSC Akademiks iz Sofie.

Fastpitchke so z nastopom na omenjenem turnirju zaokrožile pestro in uspešno sezono. Med sedmimi nastopajočimi ekipami v amaterski ligi v spomladanskih in poletnih mesecih, so po dramatičnem in napetem zaključku osvojile tretje mesto v svoji skupini in le za las zgrešile uvrstitev v zaključni del tekmovanja. Ne glede na vse je to lep uspeh. Ekipo, ki je, kot že omenjeno, nastala letos, na eni strani sicer res sestavljajo prekaljeni igralci softballa, ki imajo za seboj že leta izkušenj tako na domačih kot tudi mednarodnih turnirjih. Vendar po drugi strani ne gre spregledati dejstva, da je v ekipi z nekaj več kot 20 igralci in igralkami kar 7 popolnih začetnikov, ki so se šele v lanskem letu prvič srečali z igro softballa in jim igranje za Fastpitchke predstavlja sploh prvo izkušnjo s fastpitch softballom. In vsi začetniki so v letošnji sezoni tudi dobili priložnost za igranje, tako v amaterski ligi, kot seveda tudi na omenjenem Torneo del Porco.

10402767_10152495486713558_8351438485958674659_n

Fastpitchke pa niso le športna ekipa. So tudi ekipa dobrih prijateljev, ki jih poleg ljubezni do softballa povezuje tudi ljubezen do zabave. Dobra volja v ekipi nikoli ni izostajala in zaključni turnir, ki je poleg tekmovalnega dela, nudil tudi obilo spremljevalne zabave, je bil kot nalašč za ekipo, ki je po dolgi sezoni seveda potrebovala tudi sprostitev. Tekmovalci so si med drugim lahko dali duška tudi v t.i. home run derby-u, kjer se je od Fastpitchk najbolje odrezala prav najmlajša članica Nikoleta.

10417577_10152495486498558_1797973884427602313_n

In kako naprej?Priprave na naslednjo sezono so že v polnem teku. Fastpitchke pozimi zagotovo ne bodo počivale in bodo čas izkoristile predvsem za prepotrebne treninge in v naslednji sezoni lahko na igriščih doma in čez mejo pričakujete še boljše, močnejše Fastpitchke, ki bodo s svojo borbenostjo in dobro voljo trn v peti vseh nasprotnikov.

Prispeval: Matino