Fastpitchke se predstavijo

V Italiji se tudi letos odvijajo tekmovanja amaterske lige fastpicth softballa, kjer med sedmimi nastopajočimi ekipami lahko najdemo dve ekipi iz Slovenije in ena izmed teh dveh ekip se predstavlja z imenom Fastpitchke. Ekipa na eni strani sestavljajo prekaljeni igralci softballa, ki imajo za seboj že leta izkušenj tako na domačih kot tudi mednarodnih turnirjih. Na drugi strani pa v ekipi nekaj več kot 20 igralcev lahko najdemo vsaj 7 popolnih začetnikov, ki so se šele v lanskem letu prvič srečali z igro softballa in jim igranje za Fastpitchke predstavlja sploh prvo izkušnjo s fastpitch softballom.

Zmage v ligi so seveda pomembne, a še bolj je pomemben timski duh, ki krasi ekipo in zato čisto na vsaki tekmi dobijo priložnost vsi prisotni igralci, ne glede na to, kako dobra ekipa stoji na nasprotni strani. Zelo pozitiven timski duh se jasno viden tudi v skoraj vsakotedenskih potovanjih v Furlanijo-Julijsko krajino in le stežka bost našli bolj nasmejane obraze, ki dobro voljo ohranjajo tudi ob bolečih in nepravičnih porazih, predvsem pa ob vrnitvi domov v poznih nočnih urah, ko je do odhoda v službo naslednje jutro na voljo le nekaj ur spanca.

Faspitchke so tudi prava COED ekipa, saj imajo večino časa na igrišču vsaj 4 punce, včasih tudi 5 ali 6 in to je velika razlika v primerjavi z ostalimi ekipami, ki z dvema puncama na igrišču, ali pa kakšnim starejšim igralcem, komaj izpolnjujejo pogoje COED pravil.

Tekmovanje v ligi se je pričelo konec aprila in trenutno je za Fastpitchkami odigranih 6 tekem. S 4 zmagami zasedajo 3. mesto na lestvici, pri čemer imajo odigrani dve tekmi manj od trenutno drugouvrščene ekipe. Do zaključka lige v sredini julija ekipo čaka še 6 tekem, cilji pa so zabava, dobra igra in seveda… končna zmaga v ligi. Za slednje pa bo potrebno napeti vse moči, saj so pretekle tekme pokazale, da ni lahkih nasprotnikov in pravila, ki dovoljujejo največ 4 točke na ining (z izjemo zadnjega ininga) onemogočajo, da bi si ena ekipa lahko hitro priborila občutno prednost in tako naredijo vsako tekmo zanimivo in razburljivo do zadnjega.

 

Prispevek pripravil: Matej Mrevlje