MissTits na Torneo del Porco

Zadnji vikend v septembru smo se fantje in punce zbrali pod imenom MissTits ter se udeležili mešanega fastpitch turnirja Turneo del Porco v Italiji. Turnir velja že za tradicionalnega in letos je na njem sodelovalo kar 20 ekip.

Čeprav vremenska napoved ni bila ravno najboljša smo se odpravili na pot. V soboto nam je bilo vreme še dokaj naklonjeno, tako da smo kljub nekaj ploham uspeli odigrati obe predvideni tekmi rednega dela.  Dan smo zaključili z dvema zmagama, za povrh pa smo dosegli dva home runa (Mišo Preradovič in Aleš Mravlje) ter kar nekaj lepih udarcev. Razmočena tla in mokra, spolzka žogica sta še največ preglavic povzročala metalcem, ki pa so vseeno odlično opravili svoje delo.

Zvečer je sledil home run derby, kjer so našo ekipo zastopali kar štirje predstavniki. Enemu izmed njih se je uspelo prebiti celo do finala. Tam je moral Grega Valančič premoč priznati dominikancu, ki je čez ograjo suvereno poslal vse tri žogice.

Sledil je večer z živo glasbo in DJ-jem, ki se je zavlekel pozno v noč.  Kljub prekrokani noči smo bili ob pol devetih zjutraj pripravljeni na nove podvige. Vreme se je poslabšalo do te mere, da so morali organizatorji sredi belega dne prižgati reflektorje. Tretjo tekmo turnirja smo pričeli zelo dobro. Andraž Škabar je na svoj udarec suvereno osvojil drugo bazo, nato pa izkoristil svoje kleptomanske sposobnosti in nam že v prvih parih minutah tekme priigral točko. Sledil je zelo uspešen napad nasprotne ekipe, ki pa ga je k sreči prekinil močan naliv. Ulilo se je kot iz škafa, poplavilo vsa igrišča in nadaljevanje turnirja je bilo tako onemogočeno.

2013-09-29 09.36.05

Turnir smo tako zaključili predčasno, a je za nami spet en vikend s super družbo, dobro igro in predvsem s fastpitchem.

Prispevali: Gabi&Savina