Fastpitchke v Zagrebu

Slovenska ženska fastpitch ekipa se je udeležila še zadnjega outdoor turnirja letošnje sezone, in sicer Ball Game turnirja v Zagrebu. Ekipo je sestavljalo precej novink, ki se s fastpitchem šele spoznavajo, nekaj pa je bilo že utečenih dolgoletnih igralk, ki so usmerjale igro celotne ekipe. Vsi smo se strinjali, da gremo v Zagreb predvsem uživati v igri in se čim več naučiti, saj se je težko postaviti ob bok ekipam, katerih igralke trenirajo že več let. Dokazale pa smo, da je možno storiti prav to, če je srce ekipe na pravem mestu.

Fotor01015141228

Turnir smo zaključile na 6. mestu izmed devetih ekip (3 porazi in 2 zmagi), kar je bilo nad pričakovanji. Pokazale smo nekaj odličnih hitov, buntov in akcij v obrambi. Kar pa je najbolj pomembno; ekipa je ves čas držala skupaj kot eno. In prav zato smo se imele odlično.

Fotor01015141427

S takšnimi vtisi zaključujemo letošnjo fastpitch sezono zunaj in polne zagona računamo na čim več skupnih treningov ter še boljši rezultat na turnirjih naslednjo sezono. Ne smemo pa pozabiti tudi zahvale našima coach-navijačema, ki sta ves čas skrbela za pozitivno atmosfero v ekipi in spodbudo igralkam.

Več slik s turnirja si lahko ogledate tukaj

Tekst: Maša Logar
Foto: Tjaša Škabar, Petra Čizmić Pokrajac