Softball Akademija 364 se predstavi

Prvi teden v maju je potekal teden odprtih vrat Softball Akademije 364 na Softball/Baseball igrišču v Polju pod okriljem Zavoda 364. Namen Zavoda 364 je ljudem preko dobrodelnih akcij, športnih aktivnosti, delavnic, srečanj, dogodkov in družbeno koristnega dela, približati nevsakdanje načine preživljanja prostega časa. Zavod je bil prvotno ustanovljen za izpeljavo ene največjih dobrodelnih akcij v Sloveniji, ki poteka vsako leto v decembrskem času, času obdarovanj. Projekt Božiček za en dan smo lani izpeljali že četrto leto zapored. Verjamemo, da imajo vsi otroci pravico do čim bolj brezskrbnega otroštva in s tem v mislih se je tudi začela naša pot.

3teden_urnik

V prostem času smo športni zanesenjaki, zato smo se odločili svet spreminjati tudi skozi šport. Šport, vrelec mladosti, zdravja, dobrega počutja, samozavesti in pozitivne samopodobe je vse prevečkrat spregledan ali morda celo zapostavljen. S tem namenom je bila ustanovljena tudi Softball Akademija 364, kjer preko softballa in drugih športov, želimo otrokom in mladim po srcu, nuditi enake možnosti, jih popeljati v svet športa, hkrati pa jim razširiti obzorja, razširiti nabor motoričnih sposobnosti, sposobnost dela v skupini, dvigniti samozavest in izboljšati samopodobo ter jih na ta način pripraviti na bolj učinkovito spopadanje z vsakodnevnimi izzivi.

Med tednom lahko izbirate med petimi različnimi vadbami. Večina vadb je seveda obarvanih s softballom. Ob ponedeljkih in sredah pa poteka tudi kondicijska vadba HIITrca . Visoko intenzivna intervalna vadba za vse, ki le s težavo najdete čas zase.  Vadba poteka v okviru projekta #treniramindoniram, pri katerem švicamo za čim bolj brezskrbna otroštva, enake možnosti, pravico do vode, počitnice in vadbo za socialno šibkejše. Torej, švicamo zase in za boljši svet:)  Prispevek za vadbo je po vaših zmožnostih, sredstva pa bodo namenjena za humanitarne projekte zavoda. Vadba potekala pod očesom licencirane kondicijske trenerke Savine Goličnik.
Svoje znanje pa lahko vsak teden preizkusite tudi na tekmi. Tekme serije Softball Shuffle so na sporedu vsak petek in sicer izmenično slowpitch/fastpitch. Prijavijo se lahko le posamezniki, ekipe pa se žreba na dan tekme. Ob sobotah in vikendih pa potekajo razni dogodki. Od državnega prvenstva, softball klinik, softball vrtca, praznovanje rojstnih dnih, team buldingi, obletnice in še kaj se bo našlo. Za več informacij spremljajte FB stran Softball Akademije, spodaj pa si lahko pogledate tudi urnik.

urnik2

Namen akademije je predvsem ustvariti okolje, ki bo spodbujalo napredek in razvoj tega športa pri nas. Vabljeni vsi, ki želite izboljšati svojo igro in pa seveda tudi vsi tisti, ki se želite zgolj razmigati in podružiti.

Imate kakšno vprašanje, povpraševanje ali pa idejo za skupne podvige na igrišču. Kontaktirajte Softball Akademijo na [email protected].

Nori na softball…. se vidimo v Polju 🙂