Slovenke 14. na Nizozemskem

Slovenska ženska fastpitch softball reprezentanca se je prejšnji teden udeležila Evropskega prvenstva v  mestecu Rosmalen na Nizozemskem. Dekleta so po šestih letih ponovno nastopile na Evropskem prvenstvu; nazadnje še v diviziji B, tokrat pa prvič na skupnem in tako najmočnejšem prvenstvu za ženski fastpitch v Evropi.

D30A5011

V rednem delu so se naše reprezentantke srečale z ekipami iz Ukrajine, Češke, Avstrije ter Irske. Dekleta so iz tekme v tekmo prikazala boljšo igro ter na koncu redni del z zmago proti Irski končale na 4. mestu v svoji skupini in se s tem uvrstile med najboljših 16 v Evropi. V nadaljevanju turnirja so dekleta odigrala še 3 tekme za razvrstitev od 9. do 16. mesta. Z zmago nad Poljsko so se tako potegovale za končno 13. mesto, ki pa so ga žal morale prepustiti ekipi iz Danske. Prvenstvo so tako končale na 14. mestu, ki je za trenutne razmere softball fastpitcha pri nas več kot le solidno. Nahajamo se v sredini evropskega fastpitch softballa, kar so dekleta na tem prvenstvu tudi dokazala. Na samem prvenstvu je ekipi s svojimi izkušnjami pomagal tudi novozelandski softball specialist Lawrence Allen, s katerim so se punce srečale že tekom priprav na EP in je na Nizozemskem prevzel vlogo vodenja tekem. Pomagala pa mu je tudi pomočnica trenerja Nikoleta Konova.

Prvenstvo je tokrat po osmih letih osvojila Italija, drugo mesto je pripadlo zadnje nekaj Evropskih prvenstev dominantnim Nizozemkam, tretje mesto pa je zasedla Češka.

Selektorka Savina Goličnik tekom priprav ni imela najlažjega dela. Tako s strani vodstvenega kadra kot tudi vsake posameznice je bilo vloženega veliko truda in odrekanj, za kar pa so bila dekleta nagrajena z lepo, novo izkušnjo z velikega tekmovanja. Mešanica starejših, malce bolj izkušenih igralk ter novih, ki so se s fastpitchem na takem nivoju srečale prvič, se je izkazala kot uspešna kombinacija. Ekipo z velikim srcem ter še večjo željo po napredku čaka v prihodnosti še kar nekaj skupnih izzivov in preizkušenj.

Na tem mestu bi se radi zahvalili tudi vsem donatorjem, sponzorjem, ZBSS ter vsem, ki ste nam kakorkoli pomagali izpeljati ta velik projekt in upamo, da bo imel velik vpliv na prihodnost tega športa pri nas.

Več slik si lahko ogledate v GALERIJI. 

O prvenstvu so se razpisali tudi na ESF strani.