Znova evropski podprvaki

Pred dnevi se je naša izbrana vrsta vrnila z evropskega prvenstva v čeških Pardubicah. Redni treningi, testiranja in aktivne priprave so se obrestovali.  Seveda tudi Angleži zadnji dve leti niso sedeli križem rok, saj niso hoteli tvegati, da bi po 8 naslovih evropskega prvaka, tega izgubili prav letos. Na češko so poslali najmočnejšo ekipo doslej. Kljub temu nam je za osvojitev naslova zmanjkalo predvsem malce športne sreče, brez katere pač ne gre…

Češke Pardubice so bile minuli teden prizorišče že devetega evropskega prvenstva v COED slowpitch softballu. Naša izbrana vrsta se je tovrstnega tekmovanja udeležila že petič in tudi tokrat je morala premoč priznati šele v finalnem boju, kjer jih je premagala ekipa Velike Britanije (VB).

Na tokratnem prvenstvu se je pomerilo šest ekip. Za favorita je veljala ekipa VB, kateri se v vseh dosedanjih prvenstvih še ni bilo treba odreči prestolu. Po rednem delu tekmovanja je naša reprezentanca končala na drugem mestu in si s tem zagotovila najmanj bronasto medaljo. Zadnji dan prvenstva so naša dekleta in fantje sicer pričeli s porazom, a so si s suvereno zmago nad ekipo Nemčije le priborili nastop v finalu. V samem finalu je naša reprezentanca prikazala odlično igro in bila enakovreden nasprotnik skozi celotno tekmo. Britanci so sicer tekmo dobili z rezultatom 13:7, a v tekmi so odločale malenkosti; malce več sreče na strani naših reprezentantov in stvari bi se lahko obrnile popolnoma drugače.

Slovenci so prizorišče zapustili dvignjenih glav. Zopet so dokazali, da upravičeno krojijo sam vrh evropskega slowpitch softballa in le vprašanje časa je, kdaj bodo segli po njem.

1069823_10151797801666419_742565701_n