EVROPSKI COED SLOWPITCH PRVAKI

Angleži so po petkovem porazu v soboto igrali popravno tekmo proti Nemcem. Kljub trdemu odporu slednjih pa so bile izkušnje na strani otočanov, ki so tekmo nadzorovali od začetka do konca. Tako je bilo kaj kmalu jasno, da bodo Lisičke za svoj prvi naslov morale premagati aktualne dvakratne evropske prvake.

Finalno tekmo so bolje začeli britanci. V pri menjavi je najboljši bater turnirja Brett Gibbens poslal žogo preko mreže in tako popeljal svojo ekipo do prve točke. Ekipa Chromies je svoje vodstvo povečala na dve točki v tretji menjavi. Takrat pa je napad ekipe Lisičke končno prebil obrambo Angležev.  Zvitorepka Savina Goličnik je z udarcem mimo metalca varno domov pripeljala Grego Valančiča. Pravi preporod v finalu pa je doživel Aleš Mravlje, ki je še v isti menjavi udaril preko mreže in Lisičke so tako prevzele vodstvo s 4:2, ki ga niso več izpustile iz rok. Britancem je sicer v 5. menjavi uspelo zmanjšati prednost le na točko, a je na sceno ponovno stopil ”Mravla” in žogo še enkrat poslal preko mreže. 6:3 za slovensko ekipo. Prava drama pa je sledila v zadnji menjavi. Angleška ekipa je napadla na vso moč. Po izločenem prvem odbijalcu, so nato Chromies nanizali tri zaporedne udarce in prišli do pomembne točke. Naslednji odbijalec je udaril visoko žogo na pozicijo Andraža Škabarja, ta je ujeto žogo takoj vrgel proti prvi bazi in poizkušal izločiti tekača. Vendar je pri tem prišlo do napake. V zmedi, ki je sledila je že vse kazalo, da bo britancem le uspelo izenačiti. Iz ozadja pa je lepo do žoge prišel Žiga Štrukelj in z natančno podajo do Aleša Mravljeta izločil zadnjega tekača Angležev.

Nepopisno slavje se je lahko začelo. Ekipa iz gorenjske je namreč prva ne otoška ekipa, ki je osvojila naslov evropskih prvakov. Do sedaj so vse naslove pobrali prav Angleži. Enega je uspelo osvojiti le Ircem.

Gorenjski glas
Slovenske novice
Slovenske novice drugič

več člankov najdete tukaj…..