Slovenke na posodo:)

OSTRAVA 2012 (European Cup Women B)

Grška ekipa Ladonas nas je povabila v ekipo za ECWB, ki ga je med 20. in 25.8.2012 gostilo češko mesto Ostrava. Savina se je takoj odločila za sodelovanje, saj imamo v zadnjih letih v Sloveniji le malo možnosti za igranje tistega pravega softballa, fastpitcha. Moja odločitev je bila tik pred zdajci, saj sem  sprva mislila, da se mi turnirja zaradi drugih obveznosti ne bo uspelo udeležiti. Tako sem krenila na pot dva dni kasneje s svojim avtom. Savina pa se je kljub poškodbi hrbta, na pot podala z avtobusom skupaj s hrvaško ekipo Princ.

22

Prvi dan sta bili na sporedu dve tekmi. Dopoldan proti švicarskim Eaagles in kasneje še otvoritvena tekma z domačo ekipo. Obe tekmi smo žal izgubili. Savina je kljub poškodbi odigrala obe tekmi in ekipi priborila edini hit in točko prvega dne. Naslednji dan sem se ekipi pridružila še jaz in na sporedu je bila tekma z dansko ekipo United. Žal nam ni uspelo sestaviti enega dobrega napada in smo izgubile z 0:2. V sredo je sledila tekma s Francijo (Les Comanches), kjer je bil rezultat 5:0. Po rednem delu nam tako ni kazalo ravno najbolje, saj smo ga zaključile na zadnjem mestu. Nadaljevanje turnirja pa je bilo za nas bolj uspešno. Proti poljski ekipi Szostka Brzeg nam je kljub prekinitvi, zaradi močnega naliva, le uspelo vknjižiti prvo zmago. V petek je sledila še tekma s hrvaško ekipo Princ. Občutek je bil kot, da igramo doma, saj smo nasprotno ekipo dobro poznale. Saša, njihova bivša igralka, midve s Savino pa kot predstavnici Slovenije, kjer tekma s Princem velja kot večni derbi. Tekma se je zaključila z zelo tesnim izidom 5:6 v prid ekipe Ladonas. Turnir smo tako zaključile na 8.mestu. Zmagale so Švedinje (Skovde), ki so v finalu s 3:0, premagale Francozinje, ki se jim zopet ni uspelo uvrstiti naprej v skupino A.

526191_4506904833513_239980297_n

Mogoče še tole o Ostravi…lep center z dvema baseball igriščema, na drugem sta postavljeni dve softball igrišči. Ob igrišču super restavracija, z odlično in poceni hrano. Tako, da upam, da bo še kakšen turnir v Ostravi, kajti včasih se mi zgodi, da kar sanjam o Honey Ribs in Limetki z bezinko:)

Zabavna izkušnja, nova poznanstva in predvsem FASTPITCH, ki sva ga že kar malo pogrešali.

Po turnirju je sledil še kratek road trip po Poljski in rečem lahko le… vse skupaj bi ponovila in če imate možnost… pojdite kdaj na Poljsko:)

Pripravila: Gabi Humerca